TOP termékek

Ledfillér Világítástechnika - Energiatakarékos megoldás!

Blog

Minden, amit a LED izzókról tudni lehet

2023.11.24 17:40
Minden, amit a LED izzókról tudni lehet

A LED (vagyis light-emitting diode, azaz fényt kibocsátó dióda) rendkívül praktikus világítótest, ugyanis a fénye előállításához alacsony áramerősség és feszültség szükséges, üzemeltetése nem jár hőgenerálással és azt kísérő energiaveszteséggel, a dióda ráadásul kis helyen is elfér, ütésálló, nagy a kapcsolási sebessége és igen hosszú az élettartama. Nem csoda tehát, hogy a hagyományos, halogén világítótestek helyét mára már szinte teljesen átvették a LED izzók.

LED fénycsövekkel az energiatakarékosságért

 A LED technológiával előállított világítótesteket, égőket nem csak otthonunkban használhatjuk. Az irodák, közintézmények, bevásárlóközpontok világítását évtizedekig neoncsövekkel vagy argongáz-higanygőz keverékkel töltött fénycsövekkel biztosították. Ezeknek a világítótesteknek a gyártása és hulladékká válása számottevő környezeti terheléssel jár, ráadásul a fényüknek egészségkárosító hatása lehet a sikertelen begyújtásuk okozta villogás és a folyamatos vibrálás miatt. A hosszabb élettartamú, strapabíróbb, energiatakarékosabb, szebb, egészségesebb fényű LED fénycsövek ezeket a világítótesteket váltják ki.

Óriási fényár LED panelek, LED reflektorok segítségével

 Nagyobb alapterületű helyiségeket LED fénycsövek mellett elegáns, környezetbarát, energiatakarékos, mégis nagy teljesítményre képes LED panelekkel is fényárba boríthatunk. Mivel a diódák működését a környezeti hatások is sokkal kevésbé befolyásolják, LED reflektorokat és paneleket nyugodt szívvel alkalmazhatunk akár kültéren is – otthoni és ipari közegben egyaránt.

Színpompás LED fényfüzérek, fénycsíkok

A LED izzók a fent említetteken túl még egy hatalmas előnnyel rendelkeznek: képesek színes fényt generálni. Ennek köszönhetően nemcsak egyszínű világítótestek készülhetnek ilyen izzókkal, hanem akár többszínű égők, fénycsíkok, fényfüzérek is, melyeket a modern technológiának köszönhetően napjainkban akár távvezérlésű, programozható kiadásban is megvásárolhatunk.


Ismerje meg a Ledfillér Világítástechnika kínálatát, és találjon tökéletes LED termékeket minden felhasználási területre, bármilyen alkalomra!