Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Folyamatos frissítéssel segítünk önnek, Led-ekkel kapcsolatos kérdésekben, hogy megkönnyítsük önnek a vásárlást. Olvassa végig a kérdéseket, válaszokat és ha nem találja kérdésére a válasz, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@ledfiller.hu email címen, hogy segíthessünk Önnek!

 1. Általános 

 

Mi az a LED világítás?

A LED egy világító dióda, angol néven Light-Emitting Diode (=fényt kibocsátó dióda) kifejezés rövidítéséből származik. A LED tehát olyan félvezető dióda, amely a rajta átfolyó nyitóirányú áram hatására fényt bocsát ki. Anyaga sokféle félvezető ötvözet lehet, és ettől függően a fény színe a teljes látható spektrumban, sőt azon túl is megválasztható.

A LED fényforrás előnyei

HATÉKONYSÁG, ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Mivel hagyományos izzók egy fémszál izzásából érik el a fény kibocsájtását, a felvett teljesítmény 90 %-a kárba vész a felesleges hőtermelés miatt. A LED-ek - működési elvükből fakadóan - az energiájuk nagy részét fény előállítására használják, csekély a hőveszteségük. Így akár 80-90% energia-megtakarítás is mérhető.

ALACSONY HŐTERMELÉS

A legtöbb fényforrással ellentétben a LED nagyon kevés hőt termel, ezáltal a környezetet nem melegíti, nem tűzveszélyes. Ez a tulajdonsága ideálissá teszi az alkalmazását vitrinekben, múzeumokban, hűtőházakban.

HOSSZÚ ÉLETTARTAM

A LED-es fényforrások élettartama más fényforrásokhoz képest nagyon hosszú. Míg a hagyományos izzók megközelítőleg 1-2 ezer üzemórát bírnak, a halogén izzók 3-5 ezret, és kompakt fénycsövek 5-12 ezret, a LED-ek - típustól függően - 30-60 ezer óráig világítanak. Ez akár 20 évet is jelenthet.

FOKOZATOS ELHASZNÁLÓDÁS

A LED fénye élettartama vége felé halványodik, innen következtethetünk arra, hogy romlik az állapota, ellentétben a hagyományos égőkkel, melyek általában egyik pillanatról a másikra kiégnek.

ALACSONY KARBANTARTÁSI KÖLTSÉG

A LED hosszú élettartama miatt ritkán szorul cserére, így ideális megoldást jelent a nehezen hozzáférhető, veszélyes helyeken (épületek homlokzatain, medencékben, padlózatba építve).

KIS HELYIGÉNY

Egészen apró, akár 3 mm méretű LED fényforrások is elérhetők, így jól alkalmazható nyomtatott áramkörökön is. A LED-es égők, lámpafejek a meglévő rendszerekbe tökéletesen illeszkednek.

NEM BÁNTJA A SZEMET, NEM VIBRÁL

A LED - az energiatakarékos lámpákkal ellentétben - nem vibrál, nem ingerli az ember szemét.

NINCS KÉSLELTETÉS, "BEMELEGEDÉSI" IDŐ

Az izzólámpával és fénycsővel ellentétben a LED kapcsolás után azonnal a megfelelő üzemi fényt produkálja, tehát nincs "bemelegedési" idő.

JÓL BÍRJA A KAPCSOLGATÁST

A LED élettartamát - a fénycsövekkel ellentétben -, működési elvéből adódóan nem rövidíti meg a sok kapcsolgatás.

KÖNNYEN IRÁNYÍTHATÓ FÉNYNYALÁB

Míg a hagyományos izzó - rossz fényhasznosítással - a teljes felületen, 360°-ban világít, és csak külső segédeszközökkel fókuszálható, a LED fénye oda irányítható, ahol szükség van rá. Ugyanakkor - bár a LED fényforrások mindig irányított fényűek - nem síkra, hanem hengerre ültetve őket a bevilágítási szög a 180 fokot is meghaladhatja. Ezt az értéket a csomagoláson felüntetik. Míg egy 25°-os fényforrás koncentrált fényt biztosít, a 110°-os egy általánosabb világítást; de mennyezeti lámpákba 200° feletti bevilágítási szöggel rendelkezők is kaphatók.

SZABÁLYOZHATÓ FÉNYERŐ

A LED fényforrások fényereje - a szükséges elektronika beépítésével - hangulatunknak vagy épp tevékenységünknek megfelelően, könnyen változtatható, melynek nincs negatív következménye.

SZÍNKIBOCSÁTÁS

A LED az egyetlen fényforrás, mely saját maga képes színeket kibocsátani, azaz a hagyományos izzóktól eltérően nem kell színszűrőket, külső színezést alkalmazni hozzá.

TÖRPEFESZÜLTSÉGRŐL ÜZEMELTETHETŐ

A 12 V-os törpefeszültségről üzemeltetett LED izzó gyerekek környezetében is bátran használható, hiszen nem jár áramütés veszéllyel.

RÁZKÓDÁS-, ÉS ÜTÉSÁLLÓSÁG

Míg a hagyományos égők igen törékenyek, és a mozgatástól az izzószáluk is gyakran elszakad, addig a LED lámpatest mozgatása nem jár a fényforrásra nézve végzetes következménnyel.

NEM BOCSÁT KI UV ÉS INFRAVÖRÖS SUGARAKAT

A LED által kibocsájtott fény spektruma keskeny, nem tartozik bele sem az UV, sem az infravörös tartományba, így nem károsítja a tárgyak anyagát, az áruk színét. Ezért a múzeumokban, a kirakatokban ideális megoldást jelent.

KÖRNYEZETBARÁT MŰKÖDÉS ÉS GYÁRTÁS

Az alacsonyabb energiafogyasztás egyben kevesebb káros anyag kibocsájtást is eredményez. Továbbá a LED fényforrások gyártása során nem használnak olyan veszélyes anyagokat, mint a higany, az ólom és más toxikus kemikáliák, melyek más világítási technológiák esetén jellemzők.

2. Vásárlással, szállítással, jótállással kapcsolatos kérdések

 

Hogyan tudok rendelni?

Rendelését webáruházon keresztül adhatja le, regisztráció nem szükséges de egyes esetekben előnyt jelent (kedvezmények, kuponok). Telefonon is leadhatja rendelését, ebben az esetben kollégánk viszi fel az ön által kiválasztott terméket a webáruház felületére, így ön minden lépést tud egyeztetni vele. Rendelés leadás a 06303830575 telefonszámon lehetséges.

Mi a különbség az előreutalás és utánvét között?

Vásárlás folyamán ki tudja választani milyen módon kíván fizetni. Előre utalás esetén a cég bankszámla számára kell az összeget elutalni, a díjbekérő alapján. Ez gyors és olcsóbb megoldás mint az utánvét, mert nincs plusz költség. A pénzösszeg bankszámlánkra érkezése után kerül kiállításra a számla, melyet elektronikus formában kap meg, majd a futárszolgálat pár napon belül kézbesíti önnek a megvásárolt terméket.

Utánvét esetén a megrendelt termék árát nem kell azonnal rendeznie, azt majd a kiszállítás során a futárnál kell kifizetnie. Ez a megoldás + 500 Ft költséget jelent ön számára, amit a futárszolgálat pénzkezelési díjaként számolunk fel (nem a webáruház bevétele).

Mit tegyek ha nem vagyok elégedett a megvásárolt termékkel?

Ha vásárlása után 14 napon belül meggondolja magát, vagyis ha úgy dönt, hogy a termékre nincs szüksége, az nem tetszik önnek, jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet a szerződéstől. Ekkor indoklás nélkül visszaküldheti a terméket a webáruházunknak, számla igazolásával és az eredeti csomagolásában. Világítás webáruházunk jogszabály szerint visszatéríti a vételárat és (ha van) a szállítási költséget is. A termék visszaküldésének költségei mindazonáltal a vevőt terhelik.